Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zita szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 db tojássárgája
» 6 ek. porcukor
» 6 ek. víz
» 2 ek. kakaópor
» 15 dkg darált dió
» 6 ek. liszt
» 1/2 csg sütőpor
» 6 db tojásfehérje kemény habja
» Krémhez:
» 25 dkg Rama
» 15 dkg porcukor
» rum mennyisége ízlés szerint
» 35 dkg gesztenyemassza
» 1 csg vaníliás pudingpor
» 1 ek. liszt
» 3 dl tej
» A bevonáshoz:
» 15 dkg tortabevonó csokoládé
» 5 dkg fehér csokoládé
» 2 ek. olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
Rámat a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom.
1 komment 24 ember kedveli mildiko50
2012.02.28 13:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zita001 2014.04.19. 12:22 (#1)
Nagyon finom,én ezt már többször is elkészítettem!!!!!!
Címkék
cukorral habosra, darált diót, sütőporral elkevert, tojásfehérjék kemény, tészta masszát, alsó lapra, vanília pudingport, többi tejet, margarinos krém, másik lappal, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, gesztenyekrémre, tojásfehérjék, tojássárgákat, csomómentesre, megszórhatjuk, tojásfehérje, sütőpapírral, tojássárgája, porcukorral, tortabevonó, Porcukorral, margarinos, Hozzáadjuk, mennyisége, pudingport, bevonáshoz, sütőporral, kikeverjük, csokoládé, csokoládé, felfőzzük, pudingpor, kakaóport, készítése, tojássárgája, porcukor, kakaópor, darált, liszt, sütőpor, tojásfehérje kemény habja, Krémhez, Rama, porcukor, mennyisége ízlés szerint, gesztenyemassza, vaníliás pudingpor, liszt, bevonáshoz, tortabevonó csokoládé, fehér csokoládé, olaj,
Spárgapuffancs !
0 komment 5 ember kedveli
Spenótos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Boszorkány ujjak
0 komment 2 ember kedveli
Görög gyümölcsleves gyümölcsdarabokkal
1 komment 1 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Boeuf saláta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 7 ember kedveli
Mályvacukor
0 komment 5 ember kedveli
frankfurti leves ahogy a Nagyi készíti
0 komment 20 ember kedveli
Fűszeres csirkemell mexikói körettel.
0 komment 3 ember kedveli
Light drink gyerekeknek
0 komment 1 ember kedveli
Burgonya hússal töltve !
2 komment 18 ember kedveli
Panna Cotta
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos Puffancs
0 komment 7 ember kedveli
Krumplilángos (az igazi)
1 komment 16 ember kedveli
Kuszkusszal töltött padlizsán.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.